lørdag den 26. marts 2011

Marshmallow fondant (MMF)

Jeg lavede for første gang marshmallow fondant igår  af tre forskellige potioner - først over et vandbad, derefter en potion i microen med vand og olie og så en sidste gang i microen som gav det perfekte resultat, så her kommer min "bedste" MMF:

20 skumfiduser, klippede over 1 gang
1 spsk olie (evt. citron)
1 spsk. palmin
1 spsk neutral olie (evt. raps)
400-500 g. flormelis

Klip skumfiduserne over 1 gang, put dem i en skål og hæld vand og olie over dem. Sæt dem nu ind i microovnen i 20 sek. af tre gange. For hver gang du tager dem ud, skal du røre godt rundt. Nu burde dine "marshmellows" være ret smeltede. Mas med en ske resten ud, og hæld dem ned i en skål. Sigt forsigtigt flormelis i, og rør rundt til det bliver en så tyk dej, at du kan tage den ud på bordet for at ælte. Tag palmin, og smør det godt ud på håndfladerne, for en nemmere æltning. Dette kan godt tage tid, så hav tålmodighed. Fondanten er nu færdig og klar til brug :) Men den er nu bedst dagen efter. Fondanten kan puttes i køleskabet, frøses ned eller lukkes inde i et mørkt skab og holde sig godt i op til flere uger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar