søndag den 20. marts 2011

Hindbærsnitter

Her i weekenden lavede jeg Blomsterbergs hindbærsnitter.. De var gode! Jeg havde tilsat skrællen af en halv citron til smørdejen, og det synes jeg gav en god friskhed.. ovenpå snitterne havde jeg istedet for at drysse med krymmel, lavet nogle mønstre med en sølv icing på dem - det er ikke så tydeligt på billedet :(


Mette Blomsterbergs hindbærsnitter:

Smørdej:
  • ½  stk. Vaniljestang, Polynesisk
  • 70 g. flormelis
  • 150 g. stuetempereret smør
  • 250 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½  dl. vand

Fyld:
250 g. god kvalitet hindbærmarmelade
Glasur:ca. 200 g. flormelis
  en anelse vand
Drys:
Pastelfarvede små sukkerkugler
Smørdej:Vaniljestangen flækkes på den lange led & vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene & 1 spsk. fuld af flormelissen mases sammen med en lille palet på bordet, således at kornene skilles ad. Vaniljesukker, den resterende flormelis, stuetempereret smør, hvedemel og bagepulver æltes sammen. Tilsæt til sidst vandet og ælt dejen smidig og glat.

Dejen stilles i køleskab ½ time inden udrulning. Den kolde dej trilles til en tyk lang pølse. Form "pølsen" i rigeligt mel til ét langt rektangel ca. 20 X 30 cm. Det udrullede rektangel tilskæres i 2 stk. reelle strimler ca. 8 X 27 cm. Vigtigt der er nøjagtigt ens. De 2 ens strimler bages på bagepapir 10 - 12 minutter ved 200 grader. Det er ok at strimlerne virker "halvbagte". Afkøles og sammenlægges med hindbærmarmeladen. Toppen stryges herefter m. tyk glasur og drysses straks med sukker kuglerne. Udskær til "snitter" med en skarp kniv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar