fredag den 30. november 2012

Gulerod, Oreo,- og marcipancupcakes :)



onsdag den 28. november 2012

Medaljer

 
 
 
 
 
 

Kagefestival

Jeg var d. 25. august i Carls Have hvor der var Kagefestival. Jeg var derude med min gode veninde og værelseskammerat Amina, og vi tog frivilligt derind hele weekenden for at hjælpe konditorerne. Vi ville gerne se hvad de lavede at spændende ting og sager for at suge viden til os, men vores opgave bestod i at rense stempelkander for kaffegrums, så vi løb forvirrede frem og tilbage med 1 meter høje papirshatte for at kunne se og lære alt det spændende der skete hos konditorerne, og samtidigt rense stempelkander, selvfølgelig.

Kransekager


Kransekage er noget af det sværeste jeg har lavet på skolen. Det gælder om at holde tungen lige i munden, og være meget præcis med fingrene. Det er svært at lave ringene så de passer, og det er hårdt at sprøjte glasuren ud. Jeg har nu lavet et kransekagetårn og et overflødighedshorn.

 
 
Overflødighedshorn

Det skæve tårn i Pisa (Jeg har lavet det midterste) 

Ahh, ægte chokolade

Vi er endelig nået til det punkt på forløbet i Ringsted, at vi kan få lov at arbejde med ægte chokolade.
Når man arbejder med ægte chokolade, skal man have noget varekendskab til det, inden man begynder. Chokolade der opvarmes, smelter og senere bliver afkølet og størkner, er altså ikke ”bare sådan lige til.” Ægte chokolade indeholder kun sine egne, naturlige fedtstoffer, men uægte chokolade er tilsat vegetabilsk fedtstof – det er derfor meget nemmere at arbejde med uægte chokolade, da det tit og ofte bare kan hældes op i en skål og varmes. Men ved en forkert temperering af ægte chokolade, kan det blive for blødt, så det smelter i fingrene og er fedtet ved stuetemperatur. Det kan få gråbrune streger og mønstre. Kunsten ved at temperere chokolade, er, at finde ud af, hvornår chokoladen er blank, og har det rigtige knæk.
Når man taler om ægte chokolade, så taler man om dét der hedder krystallisering. Det foregår således, at fast chokolade nemlig består af en bestemt type krystaller, som dannes under afkøling – men bliver ødelagt igen, hvis de bliver varmet for meget op eller kølet for meget af.
 
På billedet ses mine resultater af marcipanbrød og påskeæg med henholdsvis pistacienødder, rom, syltede appelsiner og cognac.
 
 

 
 

Vis hvad du kan!

 
På ZBC Ringsted er vi nået til vores midtvejsprojekt, "Vis hvad du kan". Vi måtte desværre ikke vise alt hvad vi kunne, men kun hvad vi havde lært på skolen indtil videre. Jeg valgte at gå efter et bryllupstema, hvor farverne var brun, hvid og lilla.
Projektet gik godt, og jeg fik et 12 tal!
 
 
 
Roulade med brombærsyltetøj. Hindbærsnitter med frysetørrede hindbær og pistaciemazarier af Mette Blomsterbergs opskrift
 
 
Cupcakes med banan og chokolade
 
 
Sarah Bernard kager med henholdsvis mørk og hvid chokolademousse
 
 
Banan- og chokoladecupcakes med flødeost frosting og kakaodrys. :)




Dåbskage til William

William skulle døbes, og derfor havde jeg fået æren at lave dåbskagerne. Jeg valgte at lave to dåbskager, med "almindelige" lagkagebunde, chokoladecreme og hindbærmousse. Jeg overtrak kagerne med overtræksmarcipan - jeg er gået lidt væk fra fondant, da jeg ikke synes at det er en kulinarisk oplevelse at spise.
På den ene kage lavede jeg nogle "life size baby sko", og på den anden en lille elefant. :)