mandag den 28. marts 2011

Cookies vol 2.

Så har jeg igen dekoreret cookies. Det er godt nok de samme to mønstre jeg har brugt igen..
  men i dag tænkte jeg at jeg ville dekorere med nogle glitterfarver også :)

søndag den 27. marts 2011

Cookies med royal icing

Så prøvede jeg at lave nogle småkager her i dag.. jeg synes det var lidt stressende, fordi man skal skynde sig med den ene sprøjtepose efter den anden at sprøjte på og lave mønster og sprøjte på og lave mønster.. Men de smager faktisk rigtig godt, fordi de også er dejligt sprøde.. nogle af mønstrene skal forestille hjerter :) jeg er ked af det dårlige lys..

lørdag den 26. marts 2011

Marshmallow fondant (MMF)

Jeg lavede for første gang marshmallow fondant igår  af tre forskellige potioner - først over et vandbad, derefter en potion i microen med vand og olie og så en sidste gang i microen som gav det perfekte resultat, så her kommer min "bedste" MMF:

20 skumfiduser, klippede over 1 gang
1 spsk olie (evt. citron)
1 spsk. palmin
1 spsk neutral olie (evt. raps)
400-500 g. flormelis

Klip skumfiduserne over 1 gang, put dem i en skål og hæld vand og olie over dem. Sæt dem nu ind i microovnen i 20 sek. af tre gange. For hver gang du tager dem ud, skal du røre godt rundt. Nu burde dine "marshmellows" være ret smeltede. Mas med en ske resten ud, og hæld dem ned i en skål. Sigt forsigtigt flormelis i, og rør rundt til det bliver en så tyk dej, at du kan tage den ud på bordet for at ælte. Tag palmin, og smør det godt ud på håndfladerne, for en nemmere æltning. Dette kan godt tage tid, så hav tålmodighed. Fondanten er nu færdig og klar til brug :) Men den er nu bedst dagen efter. Fondanten kan puttes i køleskabet, frøses ned eller lukkes inde i et mørkt skab og holde sig godt i op til flere uger.

torsdag den 24. marts 2011

Cupcake bites / cake pops tutorial

Jeg har i dag lavet nogle cupcakebites af nogle kagerester jeg havde liggende :) Jeg lavede også en hurtig smørcreme af smør, flormelis, kakaopulver og Bailey.. Den var faktisk overraskende god :) Her kommer der en tuturial på cupcakebites.

Det skal du bruge:
En kage, blendet
                                                                    Buttercream frosting
Evt. en udstikker (som f.eks. en hjerteudstikker eller en cupcakemold) man kan også bare forme kugler :)
Evt. slikkepinde
Chokolade til dypning (gerne to farver)
Pynt

1. Lav en smørcreme og blend en kage, eller bare knus den med hænderne.

                                    2.  Put smørcreme ned i skålen med kagekrummerne (det er forskelligt hvor stor en mængde folk har lyst til at bruge, men jeg bruger bare så at kagen samler sig)


3. Form krummerne til kugler, og læg dem i fryseren i 15-20 minutter. Det er vigtigt, at de ikke får for lang tid, da chokoladen vil krakellerer.

 Her er min lille cupcakemold, som jeg er meget glad for :) jeg købte den på http://www.mylittlecupcakepop.com/ Ellers kan man bare beholde dem som kugler eller hvad man nu har lyst til, der er mange muligheder :)
5. Hvis du har lyst til at have to farver på din cupcake, skal du dyppe den nederste del i chokoladen, derefter skal du dyppe din slikkepinds top i chokolade, for så at stikke den ind i din cakebite, for at den skal sidde ordentligt fast.

Sæt dem på køl i 10 minutter
6. Smelt din anden chokolade (hvis du har valgt det,) og dyp de øverste dele i chokoladen. Stik dem derefter ned i et stykke flamingo, drys pynt på og lad dem tørre :)


Voila! :)

onsdag den 23. marts 2011

søndag den 20. marts 2011

Tarte tatin kager med karamelliserede æbler

Jeg lavede i dag nogle "tarte tatin" kager, som er en fransk æblekage. Opskriften har jeg fra bogen "Fantastiske kager". Jeg synes at de er super gode, og jeg tilføjede også kanel til æblerne, så det blev en slags æble-kanel muffins. Her er opskriften :)



Antal: 16 stk. (Jeg fik 12)

KAGEDEJ:

250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
100 g lyst rørsukker
125 g usaltet smør ved stuetemperatur
2 æg, let sammenpiskede
1 1/4 dl mælk
1 tsk vaniljeessens

KARAMELLISEREDE ÆBLER:
65 g usaltet smør
4 æbler, skrællede uden kærnehus og skåret i 16 både
4 spsk sukker

KARAMELSAUCE:

65 g smør
50 g lyst rørsukker
225 g flormelis
1 tsk vaniljeessens
1 spsk mælk

Fremgangsmåde:

1) Varm ovnen til 180 grader.
2) Bland mel, bagepulver, salt og sukker i en stor skål. Tilsæt resten af ingredienserne til dejen, og pisk i 3 minutter med en træske eller piskeris.
3) Fyld papirformene ca. 2/3 op med dej, og bag kagerne i ca. 20 minuttereller til en tandstik er stukket i midten, og der intet dej er på. Tag dem ud af ovnen, og køl dem af.

Karamelliserede æbler: Smelt smør på en stor pande, og læg æblebådene i (gør det evt. af to hold). Steg dem på begge sider Når de er gyldne, drysser du dem med sukker ( og evt. kanel ) og tager panden af blusset. Arranger 4 æblebåde pænt på hver kage.

Karamelsauce: Smelt smørret på en stor pande ved svag varme. Tilsæt rørsukkeret, og rør i ca. 3 minutter, til det er smeltet. Tag det væk fra varmen, tilsæt flormelis, vaniljeessens og mælk, og bland det med piskeris. Dryp ca. 1 spsk sauce over hver kage.

Hindbærsnitter

Her i weekenden lavede jeg Blomsterbergs hindbærsnitter.. De var gode! Jeg havde tilsat skrællen af en halv citron til smørdejen, og det synes jeg gav en god friskhed.. ovenpå snitterne havde jeg istedet for at drysse med krymmel, lavet nogle mønstre med en sølv icing på dem - det er ikke så tydeligt på billedet :(


Mette Blomsterbergs hindbærsnitter:

Smørdej:
  • ½  stk. Vaniljestang, Polynesisk
  • 70 g. flormelis
  • 150 g. stuetempereret smør
  • 250 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½  dl. vand

Fyld:
250 g. god kvalitet hindbærmarmelade
Glasur:ca. 200 g. flormelis
  en anelse vand
Drys:
Pastelfarvede små sukkerkugler
Smørdej:Vaniljestangen flækkes på den lange led & vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene & 1 spsk. fuld af flormelissen mases sammen med en lille palet på bordet, således at kornene skilles ad. Vaniljesukker, den resterende flormelis, stuetempereret smør, hvedemel og bagepulver æltes sammen. Tilsæt til sidst vandet og ælt dejen smidig og glat.

Dejen stilles i køleskab ½ time inden udrulning. Den kolde dej trilles til en tyk lang pølse. Form "pølsen" i rigeligt mel til ét langt rektangel ca. 20 X 30 cm. Det udrullede rektangel tilskæres i 2 stk. reelle strimler ca. 8 X 27 cm. Vigtigt der er nøjagtigt ens. De 2 ens strimler bages på bagepapir 10 - 12 minutter ved 200 grader. Det er ok at strimlerne virker "halvbagte". Afkøles og sammenlægges med hindbærmarmeladen. Toppen stryges herefter m. tyk glasur og drysses straks med sukker kuglerne. Udskær til "snitter" med en skarp kniv.

lørdag den 19. marts 2011

Cheesecake

Dette er en helt fantastisk cheesecake, som jeg fandt inde hos Linebinevaskemaskine . Jeg lavede den til familien, der kom på besøg for at slå katten af tønden til fastelavn.. Det er en kage i 3 lag, hvor der mellem lagene er "chocolate swirl". Den var et stort hit!

Cupcakes

Så blev det min venindes fødselsdag, og jeg lavede 50 cupcakes, nogle med vanilje og nogle med chokolade.. gæsterne var ret imponerede :D  dem med chokolade var dog de bedste, og opskriften har jeg fundet herinde ..



mandag den 14. marts 2011

Cupcakes

Jeg lavede i dag nogle kokos/banan og chokolademuffins med buttercream.. De ser sådan her ud :)